CROWD FUNDING ACTIE CHALLENGE BIG

VOOR EEN BETERE BIG WEBSITE MET EEN NIEUWE VORMGEVING!

Klik hieronder op een link om meteen naar een bepaalde alinea of naar de Biedingen en Voorraad webpagina te gaan:

SAMENVATTING

BIG is, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, een non-profit organisatie en we hebben altijd de boot afgehouden om door andere partijen gesponsored te worden zodat we ons eigen beleid uit konden bepalen en niet door sponsors onder druk gezet werden om bepaalde beslissingen te nemen. En dat vinden we nog steeds, dat we een onafhankelijke fietsklim club moeten zijn die er voor iedereen is. Maar dit standpunt, gecombineerd met het feit dat we een vrij lage contributie vragen voor 1 jaar lidmaatschap en we maar weining betalende leden hebben leidt er wel toe dat we ook maar een klein budget beschikbaar hebben. Nu is dat nooit een probleem geweest in het verleden maar met onze nieuwe ambities hebben we wel een groter budget nodig en we denken dat een crowd funding actie van onze leden ons daarbij kan helpen zonder dat we daarbij onze onafhankelijkheid op hoeven te geven.

Top

HOE ZIT HET MET DE KOSTEN?

We willen graag € 10,000,- ophalen om een nieuwe grafische huis stijl te laten maken voor BIG door Menno Anker die we o.a. gaan gebruiken voor de nieuwe BIG website. Wat vindt je van deze pagina? Die geeft namelijk al een eerste indruk van de nieuwe stijl. Menno is een enthousiaste fietser en hij ontwierp verschillende projecten voor de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht 2015. Hier kan je wat voorbeelden van zijn werk vinden en hier ook. En aan de rechter kant kan je ook een voorbeeld van zijn werk zien. Die nieuwe grafische stijl zal een verbetering zijn voor de hele BIG vereniging. Met dat nieuwe ontwerp pakken we onder andere de interactie aan tussen de website en de leden. De interactie zal makkelijker worden en meer gebruikersvriendelijk met een heldere&moderne stijl. Op die manier wordt de website ook beter toegankelijk voor nieuwe leden.

Menno's ontwerp wordt dan gebruikt voor:

 • De nieuwe website (wordt momenteel ontwikkeld voor BIG door Twins●IT).
 • De diploma's voor de verschillende BIG niveau's en BIG zones.
 • De fietskleding van BIG.
 • Een logo voor BIG.

Top

 
 

Boulevard Grand DÈPart

Boulevard Grand DÈP<SUP>art</SUP>

WAT ALS....

we minder ophalen dan € 10,000,-?

Dan richten we ons op het grafische ontwerp van de nieuwe BIG website omdat Twins●IT die informatie nodig heeft om de nieuwe BIG website af te kunnen ronden.

we meer ophalen dan € 10,000,-?

Al wat we meer ophalen dan wat we nodig hebben voor het laten ontwikkelen van de nieuwe BIG huisstijl gaan we gebruiken om nieuwe toepassingen voor de BIG website te laten ontwikkelen door Twins●IT. Hier wat voorbeelden:

 • Een BIG App voor smartphones die gebruikt kan worden om automatisch een BIG te claimen op basis van de GPS coordinaten van waar je start was en de finish. Afhankelijk van wat voor bedrag we overhouden kunnen we ook nog de App uitbreiden zodat er automatisch iets op Facebook gezet wordt of dat er een tweet verstuurd wordt dat je een bepaalde BIG gefietst hebt en daarbij kunnen we wat details zoals het profiel en een foto erbij zetten op Facebook.
 • Nog wat extra functies voor de nieuwe BIG website zoals bijvoorbeeld:
  • Dat je je in kan schrijven voor ene BIG evenement zoals de jaarlijkse bijeenkomst, regionale bijeenkomst of een Crossroad. Als er dan nieuwe informatie beschikbaar is wordt je automatisch op de hoogte gebracht.
  • De mogelijkheid om ook je de BIG's die jij geclaimed hebt te sorteren op lengte, maximale stijgings percentage, Energy Punten, etc.
  • Om 2 of meer BIG's te vergelijken.
  • Etc.

Top

Hoe kan jij BIG helpen?

Wordt een betalend lid voor minimaal 1 jaar.

Mocht je nog geen betalend lid zijn, dan vragen we je vriendelijk om een betalend lid te worden voor minimaal 1 jaar en we hopen dat je natuurlijk een betalend lid blijft.

De contributie voor 1 jaar is slechts € 10,- voor 1 lid en € 15,- voor een familie. In het GEDETAILEERDE INFORMATIE hoofdstuk kan je de redenen vinden waarom we de contributie verhoogd hebben.

Lees hier hoe je de contributie kan overmaken naar BIG.

Top

Doneer geld.

In het geval dat je al wel een betalend lid bent willen we je vragen of zo vriendelijk wil zijn om wat extra geld te doneren. Je kan bijvoorbeeld € 0,10, € 0,25€ of € 0,50 per gefietste BIG over maken.

Lees hier hoe je de donatie kan overmaken naar BIG.

Top

Koop een artikel via BIG.

BIG heeft wat artikelen die we te koop aanbieden. Voor die artikelen heeft BIG een overeenkomst met de aanbieder dat een deel van de opbrengst van de verkoop naar BIG gaat. En met dat geld kunnen we de nieuwe BIG website realiseren. Als je 1 van de volgende artikelen koopt via BIG steun je dus BIG:

 • De grafisch ontwerper die BIG ingehuurd heeft om de huisstijl te ontwerpen, Menno Anker, heeft ook wat posters gemaakt die over fietsen gaan (CLASSIC CLIMBING, GRAND DÈPART UTRECHT 2015 & FALLING STARS) die hij verkoopt.

  Die posters (A3 format) kosten € 35,- incluis de verzendkosten. Leuk is dat je ook kan jouw naam, datum en tijd (klimtijd of tijd van aankomst op de top) erop vermeld kan krijgen!
  Kijk hier welke posters er allemaal in de verkoop zijn en hieronder zie je een kleine selectie:

  l
  Cormet de Roseland
  Penn y Pass

 1. Om een poster te kopen via BIG maak je € 35,- over naar BIG, lees hier hoe je geld kan overmaken naar BIG.
 2. En mail BIG de volgende informatie:
  1. Je naam.
  2. De naam van de poster die je wilt kopen.
  3. Het adres waar de poster naar toegestuurd moet worden.
  Optioneel, als je deze informatie op de poster wilt:
  1. De naam van de fietser die je op de poster vermeld wil hebben.
  2. De datum dat die klim gefietst is.
  3. De tijd die het kostte omde klim te fietsen of de tijd van de aankomst op de top.

 

25 mooie fietsgebieden
in Europa

25 mooie fietsgebieden in Europa  

 • 25x "Handboek voor de bergfietser".

  Ook gesigneerd door Richard met een bedankje dat je BIG helpt met deze aankoop! En ook dit boek bieden we aan voor € 25,- incluis verzending. Dit boek beschrijft 71 routes die Richard zelf ook gefietst heeft en is een prima aanvulling op het boekje "25 mooie fietsgebieden in Europa". Dit boekje bevat naast de beschrijvingen van de routes en de beklimmingen ook de profielen van de beklimmingen en je kan de routes als bestand downloaden (GPX formaast) om die in een GPS (b.v. Garmin Edge) te laden en zo na te fietsen. Kijk hier voor meer informatie.

  Click hier om te zien hoeveel boeken we nog beschikbaar hebben.

 

Handboek voor de bergfietser

Handboek voor de bergfietser  

Top

GEDETAILEERDE INFORMATIE.

Historische achtergrondinformatie:

Begin dit jaar was er een vergadering van BIG in Namen waar onder andere de contributie besproken werd om te zien of die verhoogd moest worden. De werkgroup die met deze vraag aan de slag ging bepaalde dat het beter was om leden te stimuleren om lid te worden door de leden nieuwe interessante functies aan te bieden via de webpagina's van BIG. Dat gaan we ook doen, nieuwe interessante functies laten ontwikkelen, met een deel van het geld dat we middels deze Crowdfunding actie ophalen.

Maar, om een geheel nieuwe website te kunnen laten bouwen met een nieuwe uitstraling en om die de komende jaren te laten onderhouden zodat deze goed blijft werken hebben we besloten de contributie toch aan te passen:

 1. Verhoging van de contributie voor het lidmaatschap voor 1 lid en voor een 1 gezin.
  De contributie voor 1 lid voor 1 jaar wordt verdubbeld. Nu lijkt dat mischien overdreven, maar gezien het feit dat we over de laatste 8 jaar de contributie niet verhoogd hebben en de contributie slechts € 5,- per jaar was voor 1 lid dan valt het wel nogal mee. € 10,- is nog steeds een laag bedrag op jaarbasis.
  De contributie voor 1 gezin blijft € 15,- maar men krijgt hier niet meer het BIG Review magazine voor. Die moet apart worden besteld en kost dan € 10,-.
 2. We bieden nog steeds een gratis lidmaatschap aan maar alleen tot en met BIG niveau 5 (164 BIGgen). De filosofie hierachter is dat wanneer leden 164 BIGgen hebben gefietst dat ze dan al veel tijd, moeite en geld hierin hebben geïnvesteerd om dat aantal BIGgen bij elkaar te fietsen. De leden die dit voor elkaar gekregen hebben zijn serieuze en toegewijde BIG leden en het zou voor deze leden geen probleem moeten zijn om € 10,- contributie te betalen.

Dus heeft het uitvoerend commité van BIG besloten de contributie te verhogen om zo voldoende geld in kas te hebben om de website de komende jaren te laten onderhouden zodat deze goed blijft werken. Maar om toch ook een professionele graphisch onwerper een nieuwe huisstijl te laten maken en wat nieuwe, interessante functies te laten ontwikkelen organizeren we nu een Crowdfunding actie.

Laten we eens even wat beter kijken waar we het geld voor gaan gebruiken:

Nieuwe BIG Website:

De huidige website is 7 jaar oud en heeft een aantal jaren gelden al zijn grenzen bereikt als het op de hoeveelheid leden aankomt die er gebruik van kunnen maken. Er is een nieuwe website nodig die vanaf de grond opgebouwd moet worden om beter om te kunnen gaan met het al maar groeiende ledenbestand.

Zoals hierboven al beschreven hebben we tegenwoordig ook een contract, een zogenaamde Service Level Agreement (SLA) met het Twins●IT zodat we problemen kunnen rapporteren die dan binnen een afgesproken tijd opgelost moeten worden. Aan zo'n SLA zijn natuurlijk kosten verbonden en we betalen Twins●IT daarnaast ook nog voor de ruimte die onze website op het Internet inneemt en het opslaan van de foto's die julie op de BIG website plaatsen.

 

Huidige graphische ontwerp BIG website:

Het huidige graphische ontwerp van de BIG website is destijds gekozen door onze webmaster. Iedereen kent dit en we hebben over de jaren onze weg gevonden door alle menu's en webpagina's. Maar wij denken dat jullie het er wel mee eens zijn dat het beter kan. Dat je met minder clicks iets voor elkaar krijgt en makkelijker, intuÏtief, kan vinden wat je nodig hebt. Een meer gebruikersvriendlijke webpagina dus.
De huidige website biedt vele functies en daarom zie je veel menu opties aan de linker kant, rechterkant en zelfs bovenaan de pagina. Daarnaast zijn er dan nog de rubrieken: Nieuws, In de kijker, Verjaardagen en de berichten die laten zien waar jouw BIG vrienden mee bezig waren. Het is nogal wat, wat er op 1 pagina gepropt is. Hier rechts zie je het huidige grafische ontwerp van de BIG website.

 

Nieuwe graphische ontwerp BIG website:

Met het nieuwe grafische ontwerp richten we ons op een meer gestructureerde en heldere opzet waar de volledige menu's alleen verschijnen als je ze nodig hebt. En we gaan de website meer intuÏtief maken zodat je minder hoeft te zoeken naar de data of functies die je nodig hebt. En als laatste gaan we een onderscheid maken tussen informatie die je als lid ziet, na het inloggen, of als je de eerste keer als je nog geen lid bent de pagina bezoekt.

Huidige BIG website

Current websit
Huidige graphische ontwerp BIG diplomas:

De diploma's die BIG heeft zijn gedateerd qua uiterlijk. En je kan duidelijk zien dat deze niet gemaakt zijn door een grafische ontwerper. Ze werden met enthousiasme gemaakt maar missen een professionele uitstarling zoals je hier rechts kan zien.

 

Nieuwe graphische ontwerp BIG diplomas:

Met de hulp van onze grafisch ontwerper, Menno Anker, kan BIG diploma's aanbieden die leden met trots aan anderen kunnen laten zien. Ze zullen er prachtig uitzien!

Huidige BIG Diploma

Current BIG Diploma
Huidige graphische ontwerp BIG fietskleding:

De huidige BIG fietskleding, zie hier rechts, is nog steeds mooi hoewel het ontwerp al uit 2008 stamt.

 

Nieuwe graphische ontwerp BIG fietskleding:

Maar hoewel het huidige ontwerp nog wel voldoet past het straks niet meer zo goed bij BIG als we een nieuwe huisstijl krijgen. De huisstijl moet ook te zien zijn in onze fietskleding zodat je BIG leden al meteen en van verre herkent als je de BIG website kent.

 

Huidige BIG fietskleding

Current BIG Clothes  

Hoe kan je geld overmaken naar BIG?

Hier zijn de manieren hoe je geld over kan maken naar BIG.

 1. Via European Bank transfer
  B.I.G - Fortis Bank Belgrade Belgium
  IBAN: BE39 0012 4271 7419
  BIC: GEBABEBB
 2. Via Paypal
  1. Start de betaling door op de "Donate" knop hieronder te clicken.
  2. Dan wordt je doorverwezen naar d Paypal website waar je het bedrag invult dat je over wilt maken en de reden (B.v. contributie, donatie, betaling voor een artikel of geld dat je geboden hebt voor een artikel).
  3. Vul je login gegevens in voor PayPal (email adres&wachtwoord) and click op "login".
  4. Volg dan de verdere instructies van Paypal om de betaling af te ronden.